I sommar ser Nevada State Athletic Commission för att översyna sitt regleringssystem med betydande nya stridssportbestämmelser. Bland dessa inkluderar reformer som tillåter NSAC att övervaka promotor antidopingavtal tillsammans med formella antagande av striktare (och konsekventa) antidopingstraff.

En annan anmärkningsvärd förändring kommer att stänga dörren på bloddoping och IV-kryphål som utan tvekan finns i Nevada.

Nevadas nuvarande lagstiftning är inte klar om IV -användning är förbjudet och utan tvekan är det Southampton FC Tröja inte. Detta kryphål är tillräckligt bredt för att potentiellt tillåta bloddoping eftersom Nevadas bestämmelser för närvarande inte uttryckligen antar WADA -förbjudna metoder. Jag har tidigare fört detta kryphål till NSAC: s uppmärksamhet och, oavsett om det som svar på mina förfrågningar eller på egen hand, kommer Nevadas nya förordningar tydligt att förbjuda IV -användning och bloddoping genom att uttryckligen anta WADA förbjudna metoder.

De föreslagna regeländringarna hänvisar uttryckligen till förbjudna “metoder” i flera avsnitt med det översynna avsnitt 467.850 (f) som specifikt läser enligt följande

Med undantag för stimulanter som Bayern Munich Tröja anges i avsnitt S-5 och S-6 i World Anti-Doping Agency’s förbjudna lista, som ska AS Roma Tröja förbjudas hela tiden, alla förbjudna ämnen eller metodläkemedel som identifierats på den senaste upplagan av den förbjudna listan publicerad av World Anti-Doping Agency (“WADA”), som härmed antas genom referens. Den mest aktuella utgåvan av den förbjudna listan kan erhållas gratis på internetadressen. WADA: s definitioner, förbjudna listor, förbjudna metoder och toleransnivåer kommer att användas för att tolka kränkningar av NAC 467.850 et.seq.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Har Nevada State Athletic Commission ett bloddopande kryphål? 9 september 2015in “Doping”
Mina offentliga kommentarer för Nevada State Athletic Commissionoktober 29, 2015
Nevada State Athletic Commission översyn av antidoping regler oktober 11, 2016in “Doping”