Lägg till till denna webbplatss arkiv för Combat Sports Safety Studies, publicerades en ny studie i Journal of Primary Prevention Evaluating Injury Frekvens och Brasiliens herrlandslag i fotboll Tröja typer från brasilianska Jiu Jitsu, Judo och blandad kampsport.

I studien, med titeln Brasilianska Jiu Jitsu, Judo och blandade kampsportskador Southampton FC Tröja som presenteras för USA: s akutavdelningar, 2008-2015 Författarna, som titeln antyder, utvärderade data från oss ER: s för dessa olika sporter under en period av 8 år. Författarna noterade att “stammar och sprains var de vanligaste diagnoserna för BJJ- och Judo -deltagare, medan skador/kontusioner var den mest typiskt diagnostiserade MMA -skadan.” och att ”majoriteten av BJJ- och judoskador inträffade under icke -konkurrenskraftig gripande, medan många MMA -skador inträffade under konkurrensen. ”

Det fullständiga abstraktet läser enligt följande:

Begränsad forskning har systematiskt analyserat skador till följd av brasilianska Jiu Jitsu (BJJ), judo och blandad kampsport (MMA), särskilt jämfört med mycket mer kända eller etablerade kampsport. Dessa tre stridiga sporter skiljer sig väsentligt om sina riktlinjer och tekniker. BJJ betonar markpositionering och underkastelse, judo belöningar som kastar en motståndare på ryggen med underkastelse som slutar matchen, och MMA betonar att slå ut eller tvinga in underkastelsen av ens motståndare. Vi analyserade skador, bland personer i alla åldrar, upplevda från deltagande i BJJ, Judo och MMA. Vi analyserade data från USA: s (U.S.) Consumer Product Safety Commission National Electronic Injury Surveillance System för att skapa uppskattningar av skador som presenteras för amerikanska akutavdelningar (eds). Vi jämförde skadeprofiler mellan sport, inklusive Crystal Palace FC Tröja uppskattat antal skador, deras plats, typ och mekanism. Deltagande i BJJ, Judo och MMA resulterade i uppskattningsvis 39 181 skador som presenterades för amerikanska EDS från 2008 till 2015. Stammar och sprains var de vanligaste diagnoserna för BJJ- och Judo -deltagare, medan skador/kontakter var de mest typiskt diagnostiserade MMA -skadorna. Att bli slagen resulterade i majoriteten av skadorna för alla tre sporter. Huvudet var den mest skadade kroppsregionen för BJJ och MMA, medan benet var den mest skadade kroppsregionen för Judo. Slutligen inträffade majoriteten av BJJ- och judoskador under icke -konkurrenskraftig gripande, medan många MMA -skador inträffade under konkurrensen. Vår studie bidrar till den begränsade litteraturen som undersöker skador från BJJ, Judo och MMA med hjälp av data från ett sannolikhetsprov och är ett första steg mot att förstå den nationella oroen för skada från deltagande i dessa sporter. Med tanke på mängden och svårighetsgraden av skador som deltagarna har drabbats, behövs ytterligare forskning för att utvärdera risken för deltagande och effektiviteten av interventioner, såsom förbättrade personliga skyddsutrustning och mattor, vilket innebär att man vanligtvis uppstår skador.

Annons

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Studieöversikt-MMA-deltagare står inför 22% -28% i konkurrensskadorna Rateaugust 20, 2016I “Säkerhetsstudier”
Studie – MMA har den största skadan bland striden Sportsepart 20, 2015in “Safety Studies”
Studie publicerar djupgående diskussion av strid Sports Strangulation SafetyMay 9, 2022in “Safety Studies”