Ändringar kommer snart i BC Amatör MMA/Combat Sports Landscape som ett resultat av utgifterna S-209 översyn.

Jag har varit i kontakt med några kommissionärer / intressenter i MMA -kvarteret från olika provinser under den senaste månaden såväl som det verkar vara en viss tvekan på regeringens front i hopp om att ”få det rätt” Montpellier HSC Tröja när det gäller att anta lagar som reglerar amatör Battle Sports. BC, till sin kredit, verkar beredd att dra avtryckaren på vissa interimsförändringar innan det granskas på landskapet på en mer långsiktig basis. Detta är praktiskt eftersom de flesta amatörstridsporter är olagliga som standard tills provinserna passerar lämpliga lagar. Att flytta snabbt, om än kanske ofullständigt, är mycket bättre än att göra ingenting.

Jag rekommenderas att BC “försöker ställa in plats vad som behövs för att göra amatörhändelser lagliga ASAP. Detta kommer sannolikt inte att vara det sista steget men ett tillfälligt. ”

Jag frågade David Galbraith, som arbetar som biträdande vice präst i BC: s idrottsministerium, om vilka specifika ändringar som övervägs. Medan att få detaljer från regeringen är aldrig enkel David utsatte David att BC sannolikt kommer att få in en rad förordningar som kommer att variera baserat på den specifika stridssporten i fråga. Nedan är några av detaljerna som nyligen visade mig:

I grund och botten tillåter strafflagen (med mitt språk):

– Combat Sports Legal om de är på IOC -listan

– Combat Sports Legal om de är på IOC -listan med förbehåll för tillstånd av en person/organisation som utsetts av provinsen:

– Combat Sports Legal om den utses av provinsen

– Stridsport lagligt om det utses av provinsen med tillstånd av en person/organisation som utsetts av provinsen.

Erkända amatörsporter i hela Kanada styrs av provinsiella idrottsorganisationer (som är kopplade till nationella idrottsorganisationer som är kopplade till världsomspännande organ vanligtvis) normalt.

Vi kommer sannolikt att ha en blandning av ovanstående fyra scenarier. Beroende på idrottsnivån; Huruvida det finns ett provinsiellt erkänt organ att styra det; liksom sannolikheten för tillvägagångssätt av andra provinser.

David Galbraith
Biträdande minister
Konst, kultur, spelbidrag och sport

Jag kommer att fortsätta att dela ytterligare detaljer om BC: s nya Battle Sports Landscape när de börjar ta form.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

BC Legalized Amatör MMA samt andra icke-I-IOC Battle Sportsaugust 2, 2013in “Amatör MMA Law”
BC ser Kashima Antlers Tröja ut att uppgradera amatörstridsportar regleroktober 24, 2014in “BC Athletic Commission”
BC antar provisoriskt ABC: s regler Stade Rennais FC Tröja för amatör MMAAugust 3, 2013 i “Amatör MMA Law”