när en vuxen kille väljer att kämpa i MMA såväl som övermatchad, underutbildad och avkonditionerad måste de ta personlig skyldighet för deras val. Om de måste ta till snabba extrema viktklippta metoder för att göra sin kontrakterade vikt måste de återigen acceptera ansvarsskyldighet för skador som kommer från deras handlingar.

Men personlig skyldighet är inte en idé som bara fästs till kämpar. Athletic Commissions har en personlig skyldighet att göra sin uppgift tillräckligt. Athletic Commissions finns mycket första och främst för stridande säkerhet. Detta tar oss till Texas såväl som DADA5000.

Fredagen den 19 februari 2016 såg vad som kanske var en av de Wolverhampton Wanderers Tröja mest bisarra händelserna i den samtida åldern av reglerad MMA. På Bellator 149 Dhafir Harris (DADA5000) var uppenbarligen tvungen att skära 40 kilo för att göra tungviktgränsen för sin anfall med Kimbo -skivan.

Harris tog vikt och licensierades för att kämpa av Texas Department of Licensing samt reglering, den statliga enheten i avgift för expert MMA i Lone Star State.

Kampen slutade på oförglömligt sätt med Harris som drabbades av en knockout -förlust inte med hjälp av stansar, men med hjälp av ren utmattning.

Det VfL Wolfsburg Tröja rapporteras att Harris upplevde njursvikt som ett resultat av anfallet såväl som detta utlöste av uttorkning. Harris hushåll släppte ett uttalande uppmuntrande enligt följande

Läkarna har nu informerat oss om att Dada hade samlat mycket höga kaliumnivåer i hans blod vilket ledde till allvarlig uttorkning, trötthet och njursvikt. De höga kaliumnivåerna utlöste troligen av hans viktminskning på 40 kg som förberedelse för kampen.

Låt oss nu gå tillbaka till Texas Department of Licensing samt riktlinjer samt prata om personligt ansvar.

Farorna i samband med snabb extrem viktskärning är inte nya för provisioner såväl som i Texas, jurisdiktion där denna händelse uppstod, regeringen vände sig särskilt till detta. Avsnitt 61.105 (f) i Texas ‘stridiga idrottsadministrativa regler behandlar uppenbar uttorkning vid en förhandsutvärdering i samt läser enligt följande:

(f) Om en tävlande i ett försök att tänka på vikt visar bevis på uttorkning, efter att ha tagit diuretik eller andra läkemedel, eller har använt någon typ av annan extrem modalitet, ska avdelningen diskvalificera tävlande på rekommendationerna från den undersökande läkaren.

Det finns två avgörande ord i ovanstående passage, “eller” såväl som “ska”. Genom att använda ordet “eller” gör den lagstadgad tolkningspolicyn var och en av de medföljande villkoren till följd av diskvalificering. Om någon typ av dessa villkor uppfylls Texas Department of Licensing samt riktlinjer “ska” diskvalificera tävlande. Ska Juventus Tröja inte lämna någon diskretion, det är en obligatorisk konsekvens. Det kan vara ett extremt resultat men politiken var förmodligen skriven med stridande säkerhet i åtanke.

Det är svårt att föreställa sig exakt hur en kille kan förlora 40 kg med extrem viktskurna taktik samt inte tillfredsställa ovanstående test för diskvalificering. Dessa policyer finns av en anledning. MMA: s snabbviktskurna Skadeanmärkning är långt såväl som att växa i en konsekvent oroande takt. Det kräver inte ytterligare en död på sina händer.

Kalifornien passerade nyligen några av de mest progressiva viktminskade reformerna i sporten. Andra tillsynsmyndigheter skulle vara smart att följa kostym. Riktlinjen för sporten är bara lika stark som den svagaste länken med att promotorer kan kunna jurisdiktionsbutik. Med Bellators president, Scott Coker, som nyligen säger att han skulle vara försiktig med att hålla en titelkamp i Kalifornien förutsatt att statens reform, i kombination med ovanstående fiasko i Texas, kanske kravet på konsistens inte är tydligare för att se till att promotorer inte har Valet att sätta intäkter över säkerhet.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

När du gör vikt skär det inte i Battle SportsMarch 15, 2014in “Weight Cut Reform”
Studie – Konkurrent som får mycket vikt “betydligt förutsäger” Bout Champion i MMadeCember 7, 2021
Mer snabba extrema viktminskningsfaror dokumenterade i MMAJULY 16, 2014in “Viktklippsreform”