uppdatering-12 augusti 2017-Idag råder Boxrecs Grey Johnson att han fick “ett e-postmeddelande från Mississippi att de de de Fick Olympique Lyonnais Tröja OK från North Carolina för Marvin Hunt att slåss ”. Uppenbarligen brydde de sig inte om att låta Boxrec veta att upphängningen lyftes före kampen.

Detta är i sig självt oroande som man undrar varför en provision eller en läkare skulle besluta att det är OK att vända ett år lång upphängning baserad på kumulativa KO: er efter så kort tid.

____________________________________

Förra året tillät amerikanska atletiska kommissioner 34 kämpar att tävla medan de var avstängda. Detta bör inte hända en enda gång.

2017 har ingen bättre början. Först med döden av Boxer och före detta UFC -fighter Tim Hague som fick tävla i Edmonton trots deras interna säkerhetspolicy som indikerar att han inte var lämplig för licensiering med tanke på hans sträng av de senaste KO- och TKO -förlusterna.

Nu kommer Mississippi in i striden med den senaste rapporterade överträdelsen. Som noterats av Boxrecs Gray Johnson, tjänade Boxer Marvin Hunt, som har tagit upp 38 förluster av karriär knockout, en avstängning men ändå fick tävla den 29 juli 2017.

Hunt tjänade endast 1/3 av ett års upphängning som överlämnades till honom av boxmyndigheten i delstaten North Carolina efter att ha lidit sin sjätte KO/TKO -förlust när Mississippi tillät honom att slåss. Suspensionen kom till följd av att han “blev utslagen för många gånger i följd”.

Vid årets årsmöte straffade advokaten Pat English föreningen av boxningskommissioner och stridiga idrottsmedlemmar som noterar att sådana övervakningar inte kan stå eftersom de strider mot det grundläggande skälet till att atletiska kommissioner finns – för att förhindra förebyggande tragedi.

Boxrecs Johnson löften om att publicera Racing Club de Avellaneda Tröja varje överträdelse som inträffar.

Förhoppningsvis fungerar Greys offentliga skam innan en annan förebyggbar tragedi inträffar.

Regulatorer finns först och främst för jaktsäkerhet. De skulle vara kloka att komma ihåg detta.

Annons

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

Ignorerar Quebec doping suspensioner vid licensiering av MMA -idrottare? 21 SC Braga Tröja juni 2017 Med 1 kommentar
Både boxnings- och MMA -databaser som är villiga att spela in Bare Knuckle Fighting Suspensions 4, 2018in “Bare Knuckle Boxing”
Edmonton licenser Medicinskt avstängd MMA Fighter för Boxing Boutaugust 29, 2017 Med 2 kommentarer