av Matt Weik

När du vill uppnå bästa möjliga resultat med din hälsa och välbefinnande samt kondition kräver du en metod för att spåra dina framsteg. Visst, du kanske tittar i spegeln och använder det du ser som din metod för att mäta, men att se faktiska siffror är den allra bästa metoden för att inspektera exakt hur bra (eller inte) du kommer med. I spegeln har du ingen riktig jämförelse – det är bara du just nu. Det här inlägget kommer att visa dig några fantastiska metoder för att se exakt hur du fortskrider.

1. Mätningar
En fantastisk metod för att ta reda på om du är på väg i den perfekta riktningen är att ta mätningar från olika platser på din kropp med ett bandmått. Nu indikerar detta inte gå ut såväl som att plocka upp en hantverkare tejp som bestämmer som om du kommer att klippa timmer, de gör vissa bandprocedurer som är böjliga, såsom en förändringstejp avgör var den kan böja dig med din kropp samt ge mycket mer exakta avläsningar. Använd platser som överarmen, axlarna, bröstet, ryggen, midjan, höfterna, låren och kalvar för att hjälpa till att förstå var du antingen tappar kroppsfett om du skär eller sätter på muskelmassa om du bulkar.

2. skala
Jag har en kärleks-/hatförbindelse med skalor. Medan de ger dig din vikt kan de inte ta hänsyn till vattenvikt, mager muskelmassa, benmassa, etc. Du kan hoppa på skalan och ha tappat kroppsfett och fått mager muskel, men dock Det Wolverhampton Wanderers Tröja enda som det kommer att säga är att din vikt ökade. Visst, de har kroppsfettduschrumskalor som vissa människor använder för att se exakt var viktfluktuationer kom från, men de är normalt metod utanför märket när det gäller noggrannhet. Det är också typiskt att gå ner i vikt såväl som att sätta på muskelmassa och få skalan att säga att det inte finns någon modifiering, men du förstår att du har bustat din puckel hela veckan och fastnat i din dietplan utan någon typ av fusk. Så ta vad skalan säger med ett saltkorn oavsett den design du har.

Jag kommer dock att säga detta, liksom det är om du har en kroppsfettskala, det är fortfarande bra att använda det samt använda det som en baslinje för att berätta om ditt kroppsfett går upp eller ner. Medan delen kan vara av, får du åtminstone ett koncept om du verkligen tappar kroppsfett under ditt snitt eller om du bevarar din nuvarande kroppsfettdel medan du går med en ren bulk. Det är bästa att använda en kroppsfettskala på exakt samma tid på dagen när du jämför med tanke på att saker som hydratiseringsnivåer och exakt hur snart efter att du åt innan du hoppar på skalan kan kasta bort avläsningarna. Om du kan, försök att använda skalan allra första på morgonen.

3. Kroppsfettmätare/bromsok
Det finns många olika prylar ute på marknaden i dag allt från överkomligt till exceptionellt dyra. Ta reda på vad du är bekväma kostnader på en sådan gadget och sedan titta på vilka val som höstar till den budgeten. Det mest typiska som individer köper är bromsok. Det finns oerhört billiga plastbromsar alla metoder lika mycket som tunga uppgifter vetenskapliga bromsar. Normalt sett, så mycket dyrare och mycket tyngre, desto mycket mer exakt kommer bromsoken att bli. De billiga plastbromsarna kommer normalt inte att vara de mest exakta, men åtminstone om du använder den konsekvent kommer du att kunna se någon typ av fluktuationer i kroppsfettet över tid. De platser som normalt används med en bromsok är buken, bröstet, ryggen, låret, höften, direkt under armhålan, såväl som triceps. Om du inte har någon du online med som kan göra testningen åt dig, inspektera med en av de regionala fitnessinstruktörerna i ditt område och se om de är skickliga i att inspektera kroppsfett samt låt dem ge dig en hand .

En annan gadget som vissa människor använder är handhållna kroppsfettmätare. Dessa skickar en elektrisk impuls med kroppen för att bestämma ditt allmänna kroppsfett. Dessa har ansetts inte så exakta som bromsok, men om du inte har någon som konsekvent kan testa ditt kroppsfett, är detta en fantastisk enkel metod för att inspektera dina framsteg. Återigen kommer den handhållna gadgeten inte att vara lika exakt (precis som med kroppsfettduschrumsskalan), men om du används konsekvent kan du åtminstone berätta om du gör utveckling och ändra ditt program i enlighet därmed.

4. Skriv ner vad som helst någonstans
Du kan använda en anteckningsbok, ett papper eller en app på din telefon – det spelar ingen roll. Den avgörande punkten här är att du vill komponera vad som helst. Komponera datumet, tiden du tog dig mätningar eller vikt/kroppsfett samt vad varje värde var. Försök att vara så konsekvent med dina mätningar såväl som vikt/kroppsfett som du kan. Till exempel,Om du vill inspektera din utveckling när en vecka kan du försöka ta dina mätningar på exakt samma dag och exakt samma tid varje vecka. Genom att komponera vad som helst ner eller lägga det i din smartphone, kommer du att kunna hålla vad som helst såväl som organiserat för att se exakt hur du fortskrider över tiden och exakt hur snabbt/långsamt du ser siffrorna förändras. Det är också motiverande att se tillbaka och se exakt hur långt du har kommit.

5. Smarttelefonappar
Det finns många appar som erbjuds idag för både iPhone och Android -enheter. Det mest framträdande är MyFitnessPal. Appen gör att du kan gå i din vikt såväl som den ger dig en graf som visar din utveckling på en tidslinje. Appen är också fördelaktig om du försöker spåra dina kalorier såväl som makron. Det finns utan tvekan andra appar som erbjuds (både gratis som de du betalar för), du kräver bara att välja exakt det du letar efter. Om du funderar på att spåra ditt kroppsfett finns det appar som särskilt kan spåra det för dig, så länge du förstår mätningarna på de medföljande webbplatserna de försöker hitta dig att kontrollera. Det finns också appar som MapMyrun samt MapMyride som kan spåra din körning/åktur Real Betis Balompie Tröja när du gör cardio.

6. Framstegsbilder
Att ta bilder varje vecka, två veckor eller månad är en fantastisk metod för att se din allmänna kropps framsteg. När du tar bilderna, stå exakt samma avstånd från kameran, använd en stand/stativ/familjemedlem för att knäppa bilderna, närvarande i exakt samma position, bära exakt samma eller liknande kläder, samt försöka stå med exakt samma bakgrund (stå inte framför mycket röran) såväl som i exakt samma belysning. Detta ger dig den allra bästa situationen för att jämföra bilder sida vid sida och se exakt hur din kropp förändras och reagerar på närings- och/eller träningsprogram du följer.

7. Kläder
En grundläggande guide för att bestämma din utveckling är att se exakt hur dina plagg passar. Om allt oväntat behöver du bära ett bälte med byxorna eller om du ändrar vilket hål på bältet du använder, så förstår du att du går ner i vikt och tum runt din midsektion. Om alla oväntade ärmarna på din tee -skjorta blir märkbart stramare, börjar du förvandla dessa vattenpistoler till bazookas. Att lägga märke till exakt hur dina kläder passar är en snabb såväl som enkel metod för att lägga märke till dina allmänna framsteg. Denna teknik är kanske inte den mest vetenskapliga, men det är en fantastisk metod för att bestämma den allmänna framgången för ditt program och svårt arbete.

8. BMI
Även om jag inte är ett fan av Body Mass Index (BMI), är det fortfarande ett mätverktyg som används till denna dag av massor av hälso- och hälsoorganisationer samt läkare. Om någon typ av dig har livförsäkring, ser de på din BMI för att ge en allmän poäng på din hälsa och välbefinnande samt ge dig priser baserade på din Borussia Dortmund Tröja BMI -poäng – vilket jag helt håller med om. När jag köpte för evigt försäkring sa de till mig att jag tänkte på sjukligt överviktiga trots att jag inte är nära. Detta utlöser en höjning i mina priser. BMI tar inte hänsyn till din magra muskelmassa. Den tittar bara på din allmänna höjd såväl som vikt samt ger dig en poäng under en tillhandahållen kategori. Därför, vad BMI gör är att få muskulära individer som att ha en mycket högre BMI än de borde. De olika klassificeringarna är följande: Undervikt (mindre än 18,5), typisk vikt (18,5 till 24,9), övervikt (25 till 29,9) eller feta (större än 30).

Att sätta ihop allt

Om du vill ha de bästa resultaten är det smart att integrera några av exemplen ovan. Det är fantastiskt att se siffror på papper, men det är också bra att se dessa siffror och jämföra de med utvecklingsbilder så att du kan se hur en 10-kilos viktskillnad ser ut, eller hur en 15% minskning av kroppsfett ser ut. Använd dessa mätverktyg för att ge dig ett mycket tydligare foto av dina framsteg. Det kommer inte bara att berätta exakt hur långt du har kommit, men det är också en fantastisk metod att hålla sig inspirerad såväl som på rätt spår att träffa dina mål.